Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenNyhederNyhedsarkiv2012Marts › Møde om udenrigspoliti...

Nyheder

Hvis du vil vide mere

Læs mere om det danske EU-formandskab

Læs mere om det danske EU-formandskab

Se en lille film om EU-formandskabet

Se filmen om EU-formandskabet

Kalender

Kalender

Møde om udenrigspolitikken i EU

Det Udenrigspolitiske Nævns formand, Jeppe Kofod, er vært, når formændene for Udenrigsudvalgene i EU-landenes parlamenter mødes på Christiansborg søndag den 11. marts og mandag den 12. marts 2012. Også EU’s høje repræsentant Catherine Ashton, NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Villy Søvndal deltager i mødet, der er åbent for pressen.  

EU’s høje repræsentant, Catherine Ashton, indleder mødet med et oplæg til debat om EU’s fælles udfordringer på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område som perspektiveres af udenrigsminister Villy Søvndal ud fra det danske formandskabs prioriteter. Derudover indleder NATO’s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, en debat om perspektiverne for samarbejdet mellem EU og NATO med fokus på at undgå dobbeltarbejde og effektiv udnyttelse af ressorucerne.

Formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn og vært for mødet Jeppe Kofod udtaler i anledning af mødet:

"EU har et stort potentiale til at være en konstruktiv medspiller på den globale arena, men det kræver enighed, som kun kan opnås efter en sund demokratisk debat. Det er vigtigt, at EU’s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik videreudvikles, fordi der er brug for et Europa, der taler med én stemme. EU råder over både økonomiske, politiske og militære midler, og det skal vi udnytte bedst muligt. Udgangspunktet for det EU’s udenrigspolitiske samarbejde er forankret i principperne om menneskerettigheder, demokrati, fred og sikkerhed.

Det er også helt nødvendigt at yderligere styrke samarbejdet mellem EU og NATO. Ikke mindst i en tid, hvor forsvarsbudgetterne er under pres i både Europa og USA. Vi har ikke råd til overflødig duplikering, men er nødt til at hele tiden at effektivisere samarbejdet og prioritere, så vi får mest muligt ud af budgetterne."

Baggrund

Hvert halve år holder formændene for udenrigsudvalgene i EU suppleret med formændene for udenrigsudvalgene i ansøgerlandene til EU og formanden for udenrigsudvalget i Europa Parlamentet møde om udenrigspolitikken i EU. Mødet afholdes i det land, der har formandskabet for EU, og på søndag og mandag er det Danmarks tur til at være vært for mødet.

Følg mødet direkte 

Søndag den 11. marts 2012

" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" swliveconnect="true" scale="noscale" menu="false" wmode="transparent" bgcolor="#000000" ftplayer.swf?xml="http%3A%2F%2Fft.arkena.tv%2Fxml%2Fcore_player_clip_data_v2_REAL.php%3Fxid%3D101115%26wtve%3D298%26wtvl%3D2%26as%3D0%26pi%3D1%26pti%3D360%26ti%3DCOFACC%20-%20English%20version%26dsc%3DDato%3A%20" ?="" flash="" ft.arkena.tv="" http:="" althtml=" ">

Mandag den 12. marts 2012

" althtml=" " http:="" ft.arkena.tv="" flash="" ?="" ftplayer.swf?xml="http%3A%2F%2Fft.arkena.tv%2Fxml%2Fcore_player_clip_data_v2_REAL.php%3Fxid%3D101116%26wtve%3D298%26wtvl%3D2%26as%3D0%26pi%3D1%26pti%3D360%26ti%3DCOFACC%20-%20English%20version%26dsc%3DDato%3A%20" bgcolor="#000000" wmode="transparent" menu="false" scale="noscale" swliveconnect="true" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">

Eller via www.presidency.dk/video

Få mere information

Mødet holdes i Folketingssalen på Christiansborg. Der vil være et begrænset antal pladser til pressen. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

Mødet kan også følges direkte via www.presidency.dk eller Folketingets tv-kanal. Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske, uden at forstyrre mødets afvikling i øvrigt. Mikrofoner må ikke anbringes på bordene. Billeder fra mødet kan efterfølgende downloades på www.presidency.dk/gallery. 


Sidst opdateret: 09-03-2012  - Martin Jørgensen