Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenNyhederNyhedsarkiv2012Juni › Parlamentarikere drøft...

Nyheder

Parlamentarikere drøfter EU’s landbrugspolitik i Folketinget

Når parlamentarikere fra hele EU samles i Folketinget den 7.-8. juni, er det reformen af EU's fælles landbrugspolitik - herunder de globale og miljømæssige aspekter, som er på dagsordenen. Fødevareudvalget og Miljøudvalget er værter for konferencen, der foregår i Landstingssalen og er åben for pressen.

Parlamentarikere fra hele EU mødes i Landstingssalen for at drøfte reformen af EU fælles landbrugspolitik (CAP)

Konferencen er den sidste i en række af interparlamentariske konferencer, som Folketinget har været vært for i forbindelse med det danske EU-formandskab. Konferencen sætter fokus på EU's fælles landbrugspolitik (CAP), som står over for en større reform med virkning fra 2014. Konferencen handler indledningsvist om danske landmænds perspektiv på EU's landbrugspolitik og herefter om, hvordan økologi kan benyttes som forretningsmodel i landbruget. På konferencens anden dag vendes blikket mod de globale og miljømæssige udfordringer forbundet med landbrugsreformen. 

Blandt oplægsholderne på konferencen er Miljøminister Ida Auken, Steen Nørgaard Madsen, formand for Mejeriforeningen, Pekka Pesonen, Generalsekretær i den europæiske landbrugsorganisation Copa-Cogeca samt medlem af Europa-Parlamentet, Dan Jørgensen. Endvidere vil de europæiske parlamentarikere få lejlighed til at besøge Aarstiderne i Humlebæk.

Konferencen ledes af formanden for Fødevareudvalget, Rene Christensen (DF), og formanden for Miljøudvalget, Lone Loklindt (RV). Deltagerne er medlemmer fra de nationale parlamenter i EU’s  medlemslande og kandidatlande samt fra Europa-Parlamentet.

Følg mødet på din skærm

Torsdag den 7. juni 2012

" althtml=" " wmode="transparent">

Fredag den 8. juni 2012

" wmode="transparent" althtml=" ">

Det danske EU-formandskab og reformen af den fælles landbrugspolitik

Læs mere om forhandlingerne af reformen af den fælles landbrugspolitik under det danske EU-formandskab via linket nedenfor.

Læs mere om reformen af den fælles landbrugspolitik


Sidst opdateret: 07-06-2012  - Martin Jørgensen